آیا کشور ما مدرن می شود؟

ساخت وبلاگ
آیا کشور ما مدرن می شود؟

وبلاگ محمود سریع اللقم-ویکتور پِلِوین (Victor Pelevin) رمان نویس روس در رمان ۲۰۰۸ (۱) خود، مدرن بودن را چنین تعریف می کند: – قطارهای روسی سر موقع برسند و حرکت کنند؛ – کارکنان رشوه نگیرند؛ – قضات به تلفن های توصیه ای پاسخ ندهند؛ – تجار درآمد خود را به لندن نبرند؛ – پلیس راهنمایی و رانندگی با حقوق خود راحت زندگی کنند؛ و – ساکنان  Rublyovka  (منطقه اعیان نشین بیرون مسکو) همه به  Christopal Skeya  (زندانی در مسکو) منتقل شوند.
تاریخ سیاسی روسیه همانند تاریخ ما به شدت تحت تأثیر مسائل فقیر و غنی بوده است. ناتوانی در پرکردن این شکاف طبقاتی به پوپولیسم و اقتدارگرایی منجر شده است. پرکردن شکاف طبقاتی یا ایجاد عدالت، رفاه و حقوق مدنی برای شهروندان بدون قاعده مندی و حکومت قانون امکان پذیر نیست. حکومت قانون ضرورتاً حکومت دموکراتیک نیست.
سنگاپور یک حکومت قانون، قاعده و شفافیت است اما حکومت دموکراتیک نیست. انگلستان سه قرن حکومت قانون بود در حالی که هنوز یک قرن نشده که دموکراتیک شده است. دموکراسی بدون نظام حزبی و تسلط بخش خصوصی بر اقتصاد تحقق پیدا نمی کند. با شرایط فعلی رسیدن به دموکراسی در خاورمیانه اگر عزمی باشد نزدیک به نیم قرن کار دارد. مدرن شدن یک طیف است. بعضی به اشتباه فکر می کنند که مدرن بودن یعنی مصرف کالاهای لوکس، پوشیدن لباس های گران قیمت، سوار شدن اتوموبیل آلمانی و زندگی در خانه های بزرگ. کاملاً بد فهمیده اند. مبنای مدرن بودن در افکار و رفتار است و نه در نوع مصرف.
ریشه فلسفی مدرن بودن در مدنیّت است. شخصِ مدرن به تکثّر برداشت و اندیشه معتقد است و نظر خود را صرفاً یک نظر در میان نظرات دیگر تلقی می کند. ...

اخبار پیشنهادی:

آیا کشور ما مدرن می شود؟
رمان 98 - رمان جدید...
ما را در سایت رمان 98 - رمان جدید دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان romann بازدید : 112 تاريخ : دوشنبه 26 تير 1396 ساعت: 15:15