باید صد خواند تا بتوان یک صفحه نوشت/ مولانا را هنوز هم نمی شناسیم

ساخت وبلاگ

آفتاب نیوز :محمد قاسم زاده از جمله رمان نویسان ایرانی است که معتقد است نوشتن، به صورت نظام مند و با مهندسی انجام می شود. در فرصتی که با این داستان نویس به گفتگو نشستیم، درباره آخرین رمانش «گفتا من آن ترنج ام» که سال گذشته منتشر شد و دیگر اثرش «چیدن باد» گپ و گفت داشتیم.
تحقیق پیش از نوشتن و همچنین ویرایش پس از نگارش، از جمله مواردی هستند که این نویسنده برای خلق یک رمان، روی آن ها تاکید می کند. از نظر قاسم زاده، نوشتن و نویسنده بودن برای کسی شهرت نمی آورد و او از آن دسته افرادی است که نوشتن را به خاطر خود نوشتن دوست دارد. به همین دلیل خود را از دوستداران بی عار ادبیات می داند؛ مفهومی مانند دوستداران هنر برای هنر.
او همچنین از ناشناخته ماندن مولانا جلال الدین محمد بلخی به عنوان یکی از شخصیت های مهم ادبیات و عرفان در ایران گلایه دارد و معتقد است مولانا، آن چنان که باید و شاید معرفی نمی شود.
مشروح گفتگو با قاسم زاده در ادامه می آید:
* بله. نویسنده ای مثل شما دغدغه دارد و براساس دغدغه اش دست به خلق ادبی می زند. حالا باید بسته به دغدغه نویسنده به این مساله فکر کرد که رمانش در همین سال های چاپش خوانده می شود یا باید ۳۰ سال از آن بگذرد تا دیده، خوانده و فهمیده شود!
رمان من، مدت کمی پس از چاپش با استقبال خوبی روبرو شد. موضوع این رمان درباره زندگی مولانا است. من معتقدم مولوی اصلا در ایران شناخته شده نیست.
* منظورتان با وجود تفاسیر مثنوی و کارهایی مثل آثار کریم زمانی است؟
مگر چند نفر کتاب آقای زمانی را خوانده اند؟ یک نفر بیاید بگوید من این کتاب را خوانده ام تا من با او بحث کنم. به نظرم آقای زمانی در کتاب تفسیرش با دیدگاهی ...

اخبار پیشنهادی:

رمان 98 - رمان جدید...
ما را در سایت رمان 98 - رمان جدید دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان romann بازدید : 183 تاريخ : سه شنبه 30 خرداد 1396 ساعت: 12:19