انتخابات ایران نشان داد جرج اورول اشتباه می کرد

ساخت وبلاگ

محمود هادی پور دهشال
 به جرأت می توان گفت در میان رمان های تخیلی- سیاسی کمتر اثری به تأثیرگذاری 1984 جرج اورول یافت می شود. اورول در این اثر که به سال 1948 چاپ شد به بررسی نظامی تمامیت خواه می پردازد که شهروندان آن تحت سیطره برادر بزرگه قرار دارند. در پادآرمانشهر اورول هیچ کس دارای حریم خصوصی نیست و آزادی های فردی توسط حکومت پایمال می شود. اهرم حکومت (برادر بزرگه) برای استیلا بر شهروندان و منقاد سازی آن ها دستگاهی به نام تله اسکرین است که توسط وزارت حقیقت دنبال می شود.
تله اسکرین صفحه ای تخت و به وسعت یک دیوار بود که می توانست اطلاعات خصوصی افراد را به برادر بزرگه منتقل کند.
همین تفوق اطلاعاتی و دسترسی به دلواپسی ها و علایق شهروندان بود که به برادر بزرگه امکان می داد که با تمرکززایی حریم افراد، شهروندان را به اجزای کوچک ساختار حاکم بدل سازد. تنفر از موش های صحرایی نقطه ضعف مهمی در زندگی وینستون اسمیت، قهرمان داستان به حساب می آید و برادر بزرگه با علم به این نهفته است که برای به زانو درآوردن اسمیت از قفسی پر از موش استفاده می کند و اسمیت سرکش را وادار به عقب نشینی از عشق می نماید. اورول در 1984 می کوشد که خطر شکستن حریم خصوصی و متعاقباً استخدام رازهای سر به مهر افراد توسط حکمرانان را در ایجاد حکومت تمامیت خواه متذکر شود.
بعدها افرادی از جمله پیتر هابر استدلال کردند که کامپیوترهای شخصی متصل به اینترنت در واقع تله اسکرین است که توسط اورول پیشگویی شده بود. دنیا سال 1984 را در کنار نسل های اولیه کامپیوترهای شخصی پشت سر گذاشت و به دنیای گردش اطلاعات و انتشار سریع داده ها قدم نهاد.
رمان اورول درباره کشوری واقع در منطقه ...

اخبار پیشنهادی:

رمان 98 - رمان جدید...
ما را در سایت رمان 98 - رمان جدید دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان romann بازدید : 142 تاريخ : شنبه 27 خرداد 1396 ساعت: 6:22